FLORIDA, USA

Hope Center bliver statsanerkendt

Hope Center i Martin County i staten Florida har opnået statsanerkendelse. Det er en specialskole for børn med autisme, og den har lige opnået status som statsanerkendt privat skole. Det betyder, at skolen får betaling af staten for hver elev, men til gengæld skal skolen opfylde en række krav. Skolen skal overholde statens sikkerhedsbestemmelser for skoler og for udføre de tests, som er fælles for offentlige skoler i Florida. Bl.a. Florida Comprehensive Assessment Test. Statsanerkendelsen betyder også, at skolen kan modtage en startbevilling på $250,000 (775.000 DKK).

Hope Center har allerede eksisteret i to år som en ikke-anerkendt privat skole. Den har delt lokaler med First Baptist Church i Jensen Beach. Skolen blev oprettet ved at en række forældre -- herunder kirkens præst, Paul Thompson -- slog deres hjemmebaserede ABA-programmer sammen til en pulje for at kunne starte skolen.

En af forældrene, Susan Barbaree, har været meget tilfreds med skolens resultater. Hun er mor til Brian, som er 8 år gammel. »Hele ideen med Hope Center er at få børnene gjort klar til at blive enkeltintegreret i almindelige skoler«, fortæller hun. »Statsanerkendelsen kan kun styrke skolens muligheder«.

Skolen er baseret på anvendt adfærdsanalyse, hvor eleverne lærer nye færdigheder i kraft mange repetitioner. I løbet af en skoledag vil eleverne rotere mellem forskellige lærere hver halve time, fortæller Adam Miller, der er skoleleder. Selv om der også er gruppeundervisning, hvor børnene lærere sociale færdigheder, så er skolens fokus på 1:1-undervisning.

»Vores filosofi er, at børn med autisme lærer bedst når der kun er et eller to børn per lærer«, fortæller han.

Skolen vil have plads til 8 børn fra børnehaveklasse og opefter. Til skolen er der knyttet 4 lærere, en ABA-supervisor samt talepædagog og fysioterapeut, som arbejder deltids på skolen.

Kilde: Palm Beach Post (Florida), 24. juli 2004

Tidligere artikler om ABA-behandling i Florida
Privat behandling endte i fallit
Autismeforening støtter ABA

Interview med initiativtager til Victory School
ABA-skole godkendes som støtteberettiget skole

Joi Bay /03.08.2004